Fair trade tassen uit India

My Paper Bag bij Smappy: tassen met een verhaal. In 2007 reisde Lederwaren expert Hans Both als vrijwilliger naar India om fair trade lederwaren producten te helpen hun productie beter af te stemmen op de Europese markt. Van het één kwam het ander en niet veel later werd de eerste My Paper Bag ontworpen. Een tas die leek op de papieren boterhamzak, maar dan van leer, ontworpen door Ramon Middelkoop.

My Paper Bag Handbag bij SmappyHet model sloeg meteen aan. De eerste 75 tassen waren in no time uitverkocht en de mensen die achter het net viste waren bereid om maanden op de wachtlijst te staan om toch zo snel mogelijk hun tas te ontvangen.

En terecht. De tassen zijn een kwalitatief hoogstandje en elke tas is uniek. Dit komt omdat de My Paper Bag tassen gemaakt worden met de hand van  ecologisch gelooid leer. Het leer wordt gemaakt van dierenhuiden, en vanzelfsprekend is geen huid hetzelfde. Er wordt tijdens het looiproces zo min mogelijk gebruikt gemaakt van chemicaliën en zware metalen, zodat het milieu nauwelijks belast wordt.

Steun een goed doelMy Paper Bag Long Handle bij Smappy

De tassen worden gemaakt door Indiase families die uit de laagste kasten komen. Deze mensen hebben het zeer moeilijk en moeten vaak dagelijks vechten om te overleven. Met behulp van dit project zijn er inmiddels ongeveer 100 families aan het werk bij deze organisatie, waar eerlijke behandeling en gezonde arbeidsomstandigheden zeer belangrijk zijn. Deze families kunnen nu een goed zelfstandig bestaan opbouwen! Koop deze tas en steun dit goede doel!

Smappy biedt deze My Paper Bag fairtrade tassen aan tegen scherpe prijzen, omdat wij het belangrijk vinden bij te dragen aan dit mooie project. Duurzaamheid en fairtrade is voor ons een belangrijk selectiecriteria voor de producten die wij voeren. Deze tassen zijn kwalitatief zo hoogwaardig dat ze een leven mee gaan en bij aankoop geeft u gelijk een ander leven kans op een menswaardig bestaan!

Mocht je de film SOOF gezien hebben, dan herken je deze tas misschien. Hoofdrolspeelster Lies Visschedijk was een groot fan van deze tas. Kijk snel verder naar de tassen van My Paper Bag bij Smappy!